Tänään poikamme täyttää jo ½ vuotta. Nopeasti se aika menee!

Tein meille pienen kakun, jotta voimme vähän juhlistaa päivää ja samalla pääsin harjoittelemaan kakun kuorruttamista marsipaanilla.

 

Pohja: 

4 munan vaalea sokerikakkupohja, tehty 20 cm vuokaan.

 

Kostutus: Maitoa (n.2,5dl) ja vaniljasokeria.

 

Täyte:

2,5 dl flora vispiä

200g appelsiinituorejuustoa

2dl Rainbow suklaakastiketta

5 liivatelehteä

 

Lisäksi väleihin ohuelti Lemon Curd tahnaa. Pitihän se minunkin tätä kokeilla, kun niin monessa blogissa olen siihen törmännyt.

 

Kuorrutin kakun ensin sokerikreemillä, jonka ohjeen löysin Kinuskikissalta.

Laitoin kreemin joukkoon pari lusikallista tummaa kaakaojauhetta.

Kuorruttamiseen varasin 500g valkoista marsipaania, jonka värjäsin pastavärillä vaalean siniseksi.

Tässä kakku kuorrutettuna marsipaanilla.

Vähän meinas jänskättää, kun ensimmäistä kertaa koko kakkua marsipaanilla päällystin.

Muutama kauneusvirhe tuli, mutta ne sai koristelulla peitettyä

 

Sydämiä ja kukkasia varten värjäsin ylijäänyttä marsipaania tummemmaksi.

Sydämet on tehty pienellä piparimuotilla.