HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!

Meillä tehdään tänään vähän parempaa ruokaa itsenäisyyspäivän kunniaksi.

 

Tarjolla meillä on:

-Viini-rosmariinimaustettua naudan paahtopaistia

-Keitettyjä perunoita

-Punaviinikastiketta

-Salaattia

-Puna- ja valkoviiniä (aikuisille)

Sekä

jälkiruuaksi näitä leivoksia:

Idea näihin on napattu TaikinaTaivaan Tarjuskalta.

 

Tein nämä Lidl:stä ostettuihin kukanmallisiin silikoni vuokiin (muffinssipeltiä muistuttava).

Kuorrutin jokaisen kolon (6kpl.) valkosuklaalla. Suklaata meni noin 100g.

 Mie käytin suklaan levittämisessä apuna pullasutia. Levitin suklaata kahteen kertaan jotta täyte ei kuulla läpi. Ensimmäisen suklaakerroksen jälkeen käytin vuokaa pakasteessa jotta suklaa jähmettyy, ja sen jälkeen levitin toisen kerroksen ja laitoin takaisin pakasteeseen jähmettymään.

Tällä välin valmistin täytteen.

Täyte:

2,5 dl Flora vispiä

250g maitorahkaa

2 patukkaa Maraboun nougatia

n. 100g valkosuklaata

3 tl vaniljasokeria

5 rkl  sokeria

2 liivatelehteä

tilkka vettä

(Täytettä jäi reilusti yli)

 

Laita nougat ja valkosuklaa sulamaan vesihauteeseen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka sekä sokerit.

Liota pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Lisää nougat/valkosuklaa-seos kerma/rahka-seokseen.

Lisää lopuksi liivate-vesi ohuena nauhana seokseen.

 

Täytä valkosuklaalla kuorrutetut kolot nyt massalla. Jätä hieman vajaaksi, jotta päälle mahtuu pohjaksi kääretorttulevystä leikattu kappale.

Leivosten pohjaksi tein siis kaakaonmakuisen pellinkokoisen kääretorttulevyn.

Siitä sitten leikkasin sopivan kokoisella lasilla palat leivosten pohjiksi.

Leivosten päällä koristeena marsipaani kukkasia ja nomparelleja.

 

Kääretorttulevyä ja täytettä jäi reilusti yli, joten tein niistä vielä pienen kääretortun pakkaseen.