Miehen veljenpojalla, joka majailee meillä kesän, oli eilen synttärit. Tein juhlan kunniaksi perinteisen mansikka-kermakakun.

Mansikoiden suhteen tyydyin ulkomaisiin, Espanjasta tuotuihin mansikoihin.

                               Täällä Rovaniemellä kotimaisilla mansikoilla on vielä aika mahtavat hinnat, ½ litraa maksoi 5 euroa, joten minun puolesta saivat jäädä tiskille. Tuolla vitosella näitä Espanjalaisia sai 2 litraa ;) ja ihan makoisia olivat.

Pohjana 4 munan vaalea sokerikakkupohja, joka kostutettu perinteisesti maito+vaniljasokeri seoksella.

Täytteenä:

3 dl Flora vispiä

250 g maitorahkaa

100 g valkoista suklaata sulatettuna

sokeria maun mukaan

Väleissä lisäksi mansikkahilloa, sekä tuoreita mansikoita siivutettuna

Pursotukset Flora vispiä+maitorahkaa+sokeria

Päällä tuoreita mansikoita

Pursotukset tehty Wiltonin 1M-tyllalla