Pitkästä aikaa tänne päivitystä tulossa. Oltiin tuossa elokuun lopussa pari viikkoa lomalla Kosovossa ja sen jälkeen taas yritetty päästä normaaliin arkeen kiinni. Leivonta hommia ei ole oikeen viimeaikoina tullut harrastettua.

Tämän tiramisun tein kuitenkin muutama päivä sitten, kun huomasin että Valiolta on ilmestynyt uusi maustettu rahka, Tiramisu

Tämä ohje nyt ei kuitenkaan taida ihan oikean Tiramisun ohje olla, mutta hyvää oli kuitenkin!

1 pkt (200g) Savoiardi keksejä

2 dl Kuohukermaa

250 g Mascarpone juustoa

200 g Valion tiramisu rahkaa

(vaniljasokeria)

 

Keksien kostutukseen:  Dooley`s kermalikööriä 0,5 dl + maitoa 0,5 dl

Päälle siivilöity tummaa kaakaojauhetta.

 

Kakku koottu pyöreään, 20 cm irtopohjavuokaan, joka vuorattu leivinpaperilla.

-Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa mukaan Mascarpone juusto sekä kerma. Lisää halutessasi joukkoon vaniljasokeria.

-Pohjalle ladotaan Savoiardi keksejä, kostutetaan.

-Lisätään puolet täytteestä keksien päälle.

-Täytteen päälle taas keksejä, kostutetaan.

-Lisätään loput täytteestä.

-Laita kakku mehustumaan jääkaappiin. Paras tulos tulee, kun kakun antaa rauhassa tekeytyä vaikka yön yli.

-Poista kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Siivilöi pinnalle tummaa kaakaojauhetta.

 

Nauti kahvin kera!