Tämän kakun teimme yhteistyönä siskoni kanssa pikkusiskomme poikavauvan ristiäisiin :)

Kakku on pääasiassa minun tekemäni, reunapursotukset ja vauva-koriste siskoni tekemät. Suunnittelutyö tehtiin yhdessä.

 

Pohja on 10 munan vaalea sokerikakkupohja ja tehty neliönmallisella 26x26 cm vuoalla.

Täyte:

2,5 dl Flora vispiä

500g maitorahkaa

130g valkoista suklaata

1 iso prk säilykepersikoita

3 tl vaniljasokeria

7 liivatelehteä

Aprikoosihilloa väleihin

 

1. Vaahdota Flora vispi

2. Sekoita maitorahka Flora vispin joukkoon ja lisää vaniljasokeri

3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen n.5 minuutiksi

4. Valuta liemi pois persikoista ja soseuta ne sauvasekoittimella sileäksi

5. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää kerma-rahkaseokseen

6. Kiehauta tilkka vettä. Ota liivatteet kylmästä vedestä ja puristele ylimääräinen vesi pois. Liota pehmenneet liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan.

7. Sekoita vesi-liivateseos ohuena nauhana persikkasoseeseen.

8. Sekoita persikka-liivateseos nostelemalla kerma-rahka seokseen.

Täyte on valmis

 

Kostutus Maitoa (n. 6dl) ja vaniljasokeria

 

Kokoa kakku täytteineen vuokaan. Niin että päällyosa tulee vuoan pohjalle.

Vuoan reunoille on hyvä laittaa reunaa korkeampi leivinpaperi kaistale, koska täytteineen kakusta tulee vuokaa korkeampi.

 Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

 

Kumoa tarjoilulautaselle ja koristele.

 

Pursotuksiin n. 5dl Flora vispiä. Meillä ei tällä kertaa ollut vaniljakreemijauhetta kerman joukkoon. Tuli huomattua että se olisi ollut tarpeen, sillä kerma lötkistyi herkästi.