Olen jo pitkään miettinyt porkkanakakun tekemistä, mutta aina se on jostain syystä jäänyt.

Eilen kävimme tyttären kanssa kahvilassa ja mie herkuttelin siellä porkkanakakulla.

Päätin, että lähiaikoina sitä on itsekin tehtävä.

Tänään sitten sain ensimmäisen porkkanakakkuni tehtyä ja hyvää oli!

Ohjeen löysin ElämääjaUnelmia Blogista.

 

 

Porkkanakakku (pellillinen)


4 munaa
3 dl sokeria
1½ dl öljyä
6 dl porkkanaraastetta (hienoksi raastettua)
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3½ dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:

50 g sulatettua voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin 200g)
2 tl vanilliinisokeria
½ pkt tomusokeria

 

  1. Vaahdota munat ja sokeri.
  2. Yhdistä kuivat aineet.
  3. Lisää muna-sokeri vaahtoon jauhoseos, porkkanaraaste ja öljy.
  4. Sekoita tasaiseksi.
  5. Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
  6. Paista 175°c noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  7. Valmista sillä aikaa kuorrutus:
  8. Sekoita jäähtyneen voisulan joukkoon tuorejuusto ja sokerit.
  9. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle.
  10. Ripottele pinnalle esim. mantelirouhetta.

 

VINKS! Sekoita kuorrutteen aineet sähkövatkaimella, näin kuorrutteesta tulee kuohkeampi ja pehmeämpi!