Miehen veljenpojalla, joka majailee meillä kesän, oli eilen synttärit. Tein juhlan kunniaksi perinteisen mansikka-kermakakun.
Mansikoiden suhteen tyydyin ulkomaisiin, Espanjasta tuotuihin mansikoihin.
Täällä Rovaniemellä kotimaisilla mansikoilla on vielä aika mahtavat hinnat, ½ litraa maksoi 5 euroa, joten minun puolesta saivat jäädä tiskille. Tuolla vitosella näitä Espanjalaisia sai 2 litraa ;) ja ihan makoisia olivat.
Pohjana 4 munan vaalea sokerikakkupohja, joka kostutettu perinteisesti maito+vaniljasokeri seoksella.
Täytteenä:
3 dl Flora vispiä
250 g maitorahkaa
100 g valkoista suklaata sulatettuna
sokeria maun mukaan
Väleissä lisäksi mansikkahilloa, sekä tuoreita mansikoita siivutettuna
Pursotukset Flora vispiä+maitorahkaa+sokeria
Päällä tuoreita mansikoita
Pursotukset tehty Wiltonin 1M-tyllalla
Kommentit