Mie olen jostain joskus löytänyt tämän pohjan ohjeen ja hyväksi sen todennut.
12 hlö:n kakkupohja
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
18 hlö:n kakkupohja
6 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
24 hlö:n kakkupohja
8 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
30 hlö:n kakkupohja
10 munaa
2,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
Voitele ja korppujauhota vuoka valmiiksi. Minulla on ollut tapana laittaa se jääkaappiin taikinan teon ajaksi.
1. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
2. Vatkaa huoneen lämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa silloin, kun sen pintaan piirretty kuvio pysyy siinä hetken.
3. Siivilöi ja nostele jauhoseos muna-sokerivaahtoon varovasti.
4. Paista 175 asteessa, keskitasolla, niin kauan että pohjan reunat irtoavat vuoan reunoista.
Kostutus:
Ulla Svenskin Unelmakakut kirjasta olen löytänyt hyvät suuntaa antavat kostutusmäärät.
Hieman olen joutunut nestemäärää omaan makuuni lisäämään, mutta hyvin kuitenkin tosiaan suuntaa antaa nämä määrät.
4 munan pohjaan 2 dl nestettä
6 munan pohjaan 3 dl nestettä
8 munan pohjaan 4 dl nestettä
10 munan pohjaan 5 dl nestettä
Itse käytän kostutuksessa yleensä maitoa, johon sekoitan muutaman teelusikallisen vaniljasokeria.
Kommentit