Mie olen jostain joskus löytänyt tämän pohjan ohjeen ja hyväksi sen todennut.

 

12 hlö:n kakkupohja

4 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

18 hlö:n kakkupohja

6 munaa

1,5 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

 

 

 24 hlö:n kakkupohja

8 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

 

 30 hlö:n kakkupohja

 

10 munaa

2,5 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

2,5 dl perunajauhoja

2,5 tl leivinjauhetta

 

Voitele ja korppujauhota vuoka valmiiksi. Minulla on ollut tapana laittaa se jääkaappiin taikinan teon ajaksi.

 

1. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.

2. Vatkaa huoneen lämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa silloin, kun sen pintaan piirretty kuvio pysyy siinä hetken.

3. Siivilöi ja nostele jauhoseos muna-sokerivaahtoon varovasti.

4. Paista 175 asteessa, keskitasolla, niin kauan että pohjan reunat irtoavat vuoan reunoista.

 

 

Kostutus:

Ulla Svenskin Unelmakakut kirjasta olen löytänyt hyvät suuntaa antavat kostutusmäärät.

Hieman olen joutunut nestemäärää omaan makuuni lisäämään, mutta hyvin kuitenkin tosiaan suuntaa antaa nämä määrät.

 

4 munan pohjaan 2 dl nestettä

6 munan pohjaan 3 dl nestettä

8 munan pohjaan 4 dl nestettä

10 munan pohjaan 5 dl nestettä

 

Itse käytän kostutuksessa yleensä maitoa, johon sekoitan muutaman teelusikallisen vaniljasokeria.