Pitkästä aikaa tänään teki mieli leipoa jotain piirakkaa. Lähinnä on tullut noita kakkuja väsättyä ja muu leivonta jääny vähälle.

Päätin siis kokeilla paholaisenpiirakkaa, johon olen monessa blogissa törmännyt.

Ohjeen löysin MakunautintojaMimmin keittiössä-blogista. Hän oli tämän ohjeen löytänyt Kirsinkeittiössä-blogista ja hän taas Kermaruusun-blogista. Monen mutkan takaa siis päätyi myös minun kokeiltavaksi :)

Päällisen tein erillä ohjeella ja Marianne crushin sijaan käytin Tuttifrutti crushia.

 

Paholaisen piirakka

(pellillinen)

 

Pohja

5 dl vehnäjauhoja

4 3/4 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl vanilliinisokeria

1 tl suolaa

1 dl tummaa kaakaota

--> sekoita kuivat ainekset keskenään hyvin sekaisin

 

 seuraavaksi lisää,

50 g sulatettua rasvaa

2½ dl vettä ( minä laitoin kuumaa)

--> lisää kuiviin aineisiin vatkaten sähkövatkaimella 2 min.

 

seuraavaksi lisää, 

3 kananmunaa

--> lisää seokseen ja jatka vatkaamista vielä 2 min.

 

Ripottele leivinpaperin päälle pellille mariannerouhetta (tuttifrutti-crushia) ja kaada löysä taikina sen päälle.

 Paista piirakkapohjaa n. 200 asteessa 20-25 min.

 

Kuorruta jäähtynyt pohja seuraavalla kuorrutuksella

Kuorrutus

n. 5 dl tomusokeria

70 g rasvaa

4 rkl maitoa

2 tl vanilliinisokeria

-> vaahdota rasva ja lisää muut ainekset ja levitä pohjan päälle.

Ripottele pinnalle vielä mariannerouhetta koristeeksi.

 

Minä tein kuorrutteen tällä ohjeella:

200 g appelsiinituorejuustoa

noin ½ pkt tomusokeria (summissa lisäsin, joten todellinen määrä epäselvä. Seos saa olla kuitenkin aika jämäkkää, ei kovin valuvaa)

Vatkaa kuorrutteen aineet sekaisin sähkövatkaimella.