Tämä hullu alkoi eilen leipomaan pullaa!

Ihan kuin ei olis ollu jo muutenkuin asunnossa lämmintä. Hiki valuen sitten väänsin voisilmäpullia ja yhden kanelikranssin.

Tällaiset tavalliset pullat maistuivat oikeen hyviltä pitkästä aikaa. Mie olen aika laiska leipomaan hiivapullia, vaikka eihän näissä lopulta iso työ ole. Nyt kuitenkin on pakasteessa joksikin aikaa herkkua ;)

Kranssin tein pyöreään irtopohjavuokaan. Täytteeksi laitoin noin 100g voita, noin 2 dl tomusokeria, kanelia sekä vaniljasokeria. Nämä kaikki siis sekaisin massaksi. Kaulitaan taikinasta levy, täyte väliin ja rullalle, samoin kuin korvapuusteja tehdessä. Leikataan noin 3 cm paloiksi ja laitetaan vuokaan vieriviereen leikkauspinta ylöspäin, jättäen keskelle reikä. Voidellaan munalla ja ripotellaan päälle mantelirouhetta.

Voisilmäpulliin painetaan kohottamisen jälkeen sormella kolo, ja siihen nokare voita, voidellaan munalla ja sen jälkeen voin päälle vielä sokeria ja vaniljasokeria.

 

Ohje pulliin löytyy varmaan jokaisesta vehnäjauhopussin kyljestä, mutta laitetaampa tähän ohje millä nämä on tehty:

7,5 dl maitoa (lämmitä kädenlämpöiseksi)

50 g tuorehiivaa (liota maitoon)

1 kananmuna

2,5 dl sokeria

2 tl suolaa

2 tl kardemummaa

200g sulatettua voita/margariinia

18-22 dl vehnäjauhoja