Minulta tilattiin Artun ensimmäisille synttäreille kakut.

Toiveena oli, että toinen olisi kermakakku ja toinen marsipaanilla kuorrutettu kerroskakku.

Täytteinä molemmissa vadelma- ja kinuskimousset.

Kakun päälle tein marsipaanille maalaamalla autokoristeen. Lisäksi laitoin reunalle muutaman marsipaanikukkasen sekä sokerihelmiä.

Reunat pursotin koripunos- ja tähtityllalla.

Pohjana neljän munan sokerikakkupohja.

 

Toiseen kakkuun otin mallia KakkuHelmeltä.

Huh, mulla meinas loppua usko tämän kans kun illalla sitä kasasin. Meinasin jo heittää hanskat tiskiin.

Vadelmatäyte jäi liian pehmeäksi, joten katastrofin ainekset oli valmiit. Ja vielä huonoa tuuria oli sekin, että laitoin juuri tuon vadelmatäytteen alimmaiseen väliin...

No, sain sen lopulta jotenkuten pysymään kasassa.

Marsipaani alkoi sokerikreemistä huolimatta kupruilemaan alaraunoista, juuri siitä missä se himpskatin vattutäytekin on, joten ulkonäkö ei ole kiva. 

No, ensimmäinen kerroskakku tämä oli. Seuraavalla kerralla sitten tajuaa tehdä jämäkämmät täytteet. 

Pohjana tässä on alin kerros 4 munan sokerikakkupohja ja tuo päällikerros tehty kääretorttulevystä.

Täytteet:

5 dl Flora vispiä

500 g maitorahkaa

2,5 dl Flora Vanilja

Sokeria

Vaniljasokeria

 

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, samoin vaniljakastike.

Sekoita nämä keskenään ja lisää vielä maitorahka mukaan. Lisää Sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan.

Jaa seos kahteen osaan, eri kulhoihin.

 

VADELMATÄYTE:

6 liivatelehteä, liota kylmässä vedessä.

Soseuta 300g vadelmia.

Kiehauta tilkka vettä, liota liivatteet kiehuvaan veteen.

Sekoita vesi-liivateseos vadelmien joukkoon.

Sekoita vadelma-liivateseos puolikkaaseen kerma-rahka-vaniljaseokseen.

Täyte on valmis.

 

KINUSKITÄYTE:

6 liivatelehteä

2 dl Pirkan kinuskikastiketta.

 

 

Kiehauta tilkka vettä, liota liivatteet kiehuvaan veteen.

Sekoita vesi-liivateseos kinuskin joukkoon.

Sekoita kinuski-liivateseos puolikkaaseen kerma-rahka-vaniljaseokseen.

Täyte on valmis.

 

Kakut kostutin Spritella, jota meni kahteen kakkuun noin 6 dl.

Lisäksi laitoin väleihin vadelmahilloa.